Ontdek de Kasteelbossen rond Brugge

Kasteelbossen - kasteel van Tillegem

In Brugge is het randbos, toepasselijk Kasteelbossen gedoopt, volledig af en hopelijk voor lange tijd beschermd. Je kan er wandelen, fietsen en vooral kastelen spotten.

De Kasteelbossen situeren zich ten zuidenwesten van Brugge en bevinden zich op het grondgebied van Sint-Andries, Sint-Michiels, Zedelgem en Jabbeke. De bossen worden gevormd uit de stedelijke groendomeinen Beisbroek, Tudor, Foreest, provinciedomein Tillegembos, Vloethemveld, Magdalenagoed en de bossen rond het kasteel van Loppem en van de abij Zevenkerken.

Tientallen wandel- en fietsroutes doorkruisen de Kasteelbossen. Een van die fietsroutes is de Kastelenfietsroute die 48 kilometer lang het Houtland in Brugge, Oostkamp en Torhout verkent. Vertrekken doe je in provinciedomein Tillegembos in de Tillegemstraat 81 te Sint-Michiels. De route passeert onder andere Merkemveld met zijn scoutsdomein, verschillende kastelen in Oostkamp en in Wingene fiets je door het Vrijgeweed. Via het Vloetemveld in Zedelgem kom je in de stedelijke kasteelparken Tudor en Beisbroek om zo terug tot je startpunt te komen. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

(maf/foto Westtoer)