Nieuwe bierfietsroutes in de Westhoek

Jean Blaute en Ray Cokes tussen Poperinges hop

De Trappist van de Sint-Sixtusabdij van West-Vleteren is hemels. De Westhoek telt evenwel nog een heleboel andere overheerlijke bieren. Je ontdekt ze nu dankzij vier nieuwe bierfietsroutes. De fietspocket is gratis.

De vier nieuwe bierfietsroutes brengen je naar een hele reeks lekkere adressen zoals brouwerijen, volkscafés, hopvelden… die je het bierverhaal van de Westhoek leren kennen. De routes lopen over grondgebied Poperinge, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Ieper en Diksmuide.

Poperinge – Vleteren

Nemen we de eerste route, van Poperinge naar Vleteren en terug even onder de loep. De 33 kilometer lange fietsroute start aan het Hopmuseum (Gasthuisstraat 71) in Poperinge. Toegang tot het museum kost 6 euro. Het is op maandag gesloten. De route volgt de knooppunten 46-16-86-85-39-83-77-76-78-65-2-6-96-92-98-68-67-66-26-42-46. Onderweg passeer je toffe volkscafés, maar ook brouwerij Sint-Bernardus in Watou en de Abdij Sint-Sixtus.

De fietspocket met de bierfietsroutes in de Westhoek is gratis te bestellen via Toerisme Westhoek of af te halen bij elke toeristische dienst in de Westhoek. (maf/foto Westtoer)