Peer pakt uit met kindvriendelijke wandelroute

Resterheide

‘Waar kinderen baas zijn’, zou de perfecte baseline kunnen zijn van de stad Peer. Je hebt er de Breugelhoeve en Center Parcs waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. In wandelgebied Resterheide opende onlangs een avontuurlijke kindvriendelijke wandelroute.

De ‘Eekhoorntjeskronkel’ is een halve kilometer lange wandeling op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. Langs de wandeling vinden de kinderen avontuurlijke hindernissen waarop ze zich kunnen uitleven. Maar er is meer! Op het 5 kilometer lange Reigerpad kom je veertien speelse elementen tegen zoals een boomtelefoon en een reuzenxylofoon. Kinderen leren zo op een speelse manier alles over het leven in het water en het bos. Er is ook een buggyvriendelijk alternatief voorzien van 2,5 kilometer, het Lieveheersbeestjespad. Elke route is goed en duidelijk bewegwijzerd.

Het wandelgebied is toegankelijk via de Diestersedijk. Aan Peerse zijde vanaf de hondenlosloopzone en aan Hechtelse zijde vanaf het Onthaalcentrum ’t Begijntje vlakbij de Begijnenstraat.

Wil je het waterrijke gebied helemaal ontdekken? Dan kan je nog de groene wandeling (5 km), de gele wandeling (6,5 km) en de oranje wandeling (5,5 km) volgen die elk een ander stuk van de Resterheide verkennen. Deze gekleurde wandelingen zijn niet rolstoel- en buggyvriendelijk. (maf/foto grf)