De fruitstreek verkennen met de nieuwe bloesem & oogst-app (Limburg)

Haspengouw kleurt weer prachtig wit. Een bezoek aan de Limburgse fruitstreek begint met het downloaden van de nieuwe gratis app ‘Bloesem & Oogst’ van Toerisme Limburg.

Wist je dat Haspengouw na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek is van Europa? Dankzij de app vind je feilloos je weg in deze toffe regio met zijn duizenden fruitbomen. De app bevat filmpjes, fietsroutes, logeeradressen en het fruitprogramma. Vanaf volgende week worden de bloesemfeesten gevierd, met fruitterrassen, fruittochten, picknicks, veilingen en rondleidingen op elk fruitbedrijf.

Limburg Fietsparadijs

Via de Bloesem & Oogst-app kan je ook automatisch linken met de nieuwe Fietsparadijs Limburg-app met zijn meer dan veertig themaroutes. Blader door de fotogalerij en kies een van de mooie plekjes op het fietsroutenetwerk. Meteen krijg je een volledig overzicht van de route die je erlangs voert, met knooppunten, startpunt, afstand en fietscafés. In Haspengouw zijn er 6 fietslussen uitgestippeld rond het thema ‘fruit’, die je ook terugvindt op de fietskaart ‘Van bloesem tot oogst’. (maf/foto Toerisme Limburg)

De app is gratis te downloaden in de Play Store (Android) en de App Store (iOS).