Doe de Smovey

Smovey

Wandelcoach Bart Baert introduceert met ‘Smovey’ een nieuwe manier van wandelen in België. Beschouw het als een fitness al wandelend. Wordt ‘smoven’ het nieuwe werkwoord van het jaar?

Bart Baert, zaakvoerder van twee wandelwinkels aan de kust, is de eerste wandelcoach van Vlaanderen. Ondertussen kent zijn aanpak ook navolging in andere provincies. In Nederland lopen al zo’n 400-tal wandelcoaches rond. “Ik geef mensen die worstelen met iets, zowel professioneel, relationeel, financieel, tijdens een wandelsessie dat zetje die ze nodig hebben. Ik reik tools aan om het beste uit jezelf naar boven te laten komen.”

Beetje als langlaufen

Baert introduceert graag nieuwigheden op de wandelmarkt. Zo komt hij op de proppen met de Smovey, een Finse uitvinding. Het is een spiraalvormige buis waarin vier gewichtjes zitten. Bij een beweging glijden ze door een spiraal wat een trilling veroorzaakt en zo “97 procent van de spieren activiteert”, meent Baert. Een smovey voelt merkwaardig zwaar aan in de hand. “Tijdens het wandelen train je je bovenlichaam met de diagonaaltechniek, waarbij smoven het voordeel heeft dat de beweging niet gestopt wordt en de zwaai beweging een vloeiende beweging blijft. Ook maak je bijna automatisch de juiste zwaaibeweging naar achteren, waarbij je voldoende beweegt voor een bovenlichaam workout.” Een Smovey set kost 99,90 euro.

We hebben de Smovey niet zelf getest wegens geen interesse in al die

(maf/foto grf)