Klokkenmysterie in Kasterlee (Antwerpen)

Klokkenmysterie in Kasterlee

In de Kempen springen ze mee op de kar van de interactieve wandelingen. Met ‘Het Klokkenmysterie’ maakte Toerisme Kasterlee een gps-zoektocht op maat van het hele gezin. Ideaal als verjaardagsfeestje.

Verhaaltje: Het zou de duivel geweest zijn die op 24 december de klok gestolen heeft en die in de ‘duivelskuil’, een van de vele vennen in de Kempense Heide, gesmeten heeft. Zo kon de klok op Kerstdag niet luwen. Althans, dat dacht de duivel. De klok luwde wel. Verbitterd verliet de duivel deze plek waar de klok nog steeds in het ven zou liggen.

Praktische kant van de zaak: De zoektocht is 2,5 kilometer lang en situeert zich in de bossen van de Kastelse Hoge Mouw. De gps stuurt je naar tien verborgen locaties in het bos en op de heide. Wie alle locaties vindt en daar de opdrachten tot een goed einde brengt, zal misschien ook wel de verdwenen klok uit de kerktoren van Kasterlee terugvinden. Bij elke goed afgewerkte opdracht krijg je een of meerdere cijfers waardoor je het volgende coördinaat kan vinden. Elk coördinaat brengt je dichter bij je eindbestemming.

=> Duur: De tocht neemt al snel 2 tot 2,5 uur in beslag.

=> Jammer, maar helaas: Ze is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

=> GPS: Je kan een gps huren bij Toerisme Kasterlee aan 15 euro en 50 euro waarborg per toestel.

=> Startpunt: De tocht vertrekt aan de parking van de Hoge Mouw, Goorseweg in Kasterlee.

(maf/foto Toerisme Kasterlee)