Langste mountainbikeroute is een feit in Limburg

Limburg duinengordel

De mountainbikenetwerken Nationaal Park Hoge Kempen en Duinengordel voegen samen. Één van de nieuwe routes is maar liefst 82 km lang wat meteen de eerste bewegwijzerde marathonroute van Vlaanderen is.

Het nieuwe netwerk wordt mountainbikenetwerk Hoge Kempen gedoopt. De langeafstandsroute van 82 kilometer is met zwarte pijlen bewegwijzerd. Een mountainbikeroute van dergelijke afstand vind je in ons land enkel nog in de Oostkantons. De route loopt voor 98% langs onverharde paden. Er zitten enkele pittige hellingen en afdalingen in. “Langere afstanden zijn alsmaar meer in trek bij mountainbikers”, zegt gedeputeerde Jean-Paul Peuskens (sp.a). “Daarop hebben we ingespeeld bij de ontwikkeling van het nieuwe netwerk. Voor de gevorderde mountainbikers bieden we zo een extra uitdaging die hen elders nog niet geboden wordt. Voor de minder geoefende mountainbikers bieden we tegelijk mooie alternatieve routes aan.”

Je geraakt op het netwerk via verschillende toegangspoorten, zoals Pietersheim in Lanaken, het station van Eisden, aan de toegangspoort Mechelse Heide in Maasmechelen, het station van As, in Dilsen-Stokkem aan Terhills, op het kerkplein van Opoeteren en aan camping Zavelbos in Maaseik. (maf/foto Duinengordel)