Natuurlopen met Guga Baúl en Louise Carton

Guga Baul en Louise Carton natuurlopen

In oktober opent het Agentschap voor Natuur en Bos acht nieuwe bewegwijzerde natuurlopen in Vlaanderen. De eerste natuurloop van Vlaanderen werd in de Duinbossen in De Haan gerealiseerd. Komiek Guga Baúl en Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton zijn peter en meter van de veldlopen.

 

In De Haan vind je twee looplussen, samen goed voor een loopafstand van 6,8 kilometer. Beide lussen starten ter hoogte van de parking langs de Zwarte kiezel, een zijweg van de Driftweg, in de Duinbossen. De groene lus is een traject van 2,4 kilometer. De blauwe lus telt 4,4 kilometer.

Een andere natuurloop in Vlaanderen ligt in het natuurgebied Gerhagen in het Limburgse Tessenderlo. Daar werden drie looplussen gerealiseerd, samen goed voor 13,7 kilometer.

Gezonde lucht

Komiek Guga Baúl is het gezicht van de campagne om meer mensen aan te sporen te gaan lopen in een natuurgebied. “Als sporter hou ik vooral van buitensport om de batterijen weer volledig op te laden. Je voelt in de natuur letterlijk de zuurstof door je neus je lichaam opnieuw activeren.”

In oktober realiseert Natuur en Bos nog acht nieuwe natuurlopen. Voor West-Vlaanderen gaat het om Ryckevelde (Damme) en het Vagevuurbos (Wingene). In Oost-Vlaanderen kan je terecht in het Drongengoed (Knesselare) en het Muziekbos (Ronse). In Vlaams-Brabant in het Meetshovenbos (Aarschot) en het Meerdaalwoud (Oud-Heverlee). In Antwerpen in het Peerdsbos (Brasschaat) en in Limburg in Holven (Overpelt). Kaartjes van deze natuurlopen staan vanaf oktober online. (maf/foto grf)