Nieuwe fietskaart voor de Voerstreek

Limburg fietskaart Voeren

De Voerstreek in Limburg is niet alleen een prachtig wandelgebied, je kan er ook fantastische fietstochten maken. De regio ligt ingebed tussen Nederland en Duitsland. Een nieuwe fietskaart maakt je wegwijs door alle fietsnetwerken.

 

De Voerstreek ligt ingesloten tussen Maastricht, Aken, Tongeren en Luik. Grote voordeel is dat alle fietsroutenetwerken op elkaar aansluiten waardoor je prachtige fietstochten kan maken met de Maas als centrale as. Je moet gewoon de knooppunten volgen.

De nieuwe grensoverschrijdende fietskaart maakt je wegwijs in de regio. “Naast het bewegwijzerde knooppuntennetwerk van Belgisch- en Nederlands Limburg vind je op deze vernieuwde dubbelzijdige kaart ook het knooppuntennetwerk van de Oostkantons, lange afstand fietsroutes, randovélo routes en het RAVeLnetwerk in Wallonië”, klinkt het.

In het oosten van de Voerstreek vind je enkele stevige kuitenbijters. Wie liever geen heuvels op rijdt, kan een tocht langs de Maas maken. Met de veerpont in Eijsden, net over de Nederlandse grens, kan je gemakkelijk over de Maas hoppen. In Maastricht kan je via de bruggen terug naar de andere oever. In Voeren zijn verschillende fietsverhuurders actief. Je vindt er ook op verschillende plaatsen oplaadpalen voor de elektrische fiets.

De kaart kost 6,50 euro (exclusief portkosten) en is ook te koop in het bezoekerscentrum van de Voerstreek, Pley 13 in ’s-Gravenvoeren. (maf/foto Toerisme Limburg)