Oeverlopen langs de Durme (Oost-Vlaanderen)

Oeverlopen - foto Toerisme Waasmunster

Drie nieuwe bewegwijzerde wandellussen laten toe de Durme- en Scheldevallei rond Waasmunster en Temse grondig te verkennen. De routes werden toepasselijk ‘Oeverlopen’ gedoopt.

 Twee routes situeren zich rond de abdij van Roosenberg en de Durme in Waasmunster en een route gaat rond het fort van Steendorp en langs de Schelde. De routes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Een aantal wandellussen in de omgeving kregen tegelijk een refresh. De wandelingen verlopen in hoofdzaak via trage wegen. Soms moet je ook door weides waar het vee vredig staat te grazen. De wandellussen kunnen aan elkaar gekoppeld worden. “Wie zin heeft in een kort tochtje, kiest bijvoorbeeld voor de rode Roosenberg lus. Wie langer wil wandelen, kan daar bijvoorbeeld de blauwe lus aan breien, en eventueel verder combineren met een lus van de Sombeke – oude Durme route”, zegt Eddy Couckuyt (CD&V), gedeputeerde voor toerisme.

Wandelen tot in Verdronken Land

De nieuwe routes hangen samen met de realisering van het Sigmaplan waarbij rivieren de nodige speelruimte krijgen om buiten hun oevers te treden. Die projecten leveren niet alleen winst voor de omliggende fauna en flora, maar ook voor het toeristisch potentieel. “De uiteindelijke opzet van de ‘Oeverlopen’ is de complete ontsluiting van de Durme- en Scheldevallei, van het Molsbroek tot het Verdronken Land van Saeftinghe, als fiets- en wandelgebied”, klinkt het bij Toerisme Oost-Vlaanderen.

(maf/foto Toerisme Waasmunster)

Je kan de routes gratis downloaden .