Op stap met een Maasverkenner in Limburg

Limburg - overzet Maas

Het grensoverschrijdend natuurgebied RivierPark Maasvallei beslaat nu 630 hectare, maar moet op termijn uitgroeien tot 2500 hectare puur natuurgebied. Een Maasverkenner kan je er alles over vertellen.

Een wandeling met een MaasVerkenner duurt zo’n 2 à 3 uur. De wandelingen starten in een van de vijf toegangsdorpen van het RivierPark Maasvallei. Elke excursie heeft een ander thema, afhankelijk van je startplek. De MaasVerkenner vertelt onderweg over de Maas, haar geschiedenis en wat de bewoners er in en langs het water zoal uitspookten.

Beverburchten in de Maas

Er is keuze uit vier thema’s. Twee excursies – een beverspeurtocht en ‘RivierPark Maasvallei in een notendop’ – worden opgevat als wandeling. Er zijn ook twee speciale excursies: Met een huifkartocht ontdek je de toegangsdorpen Leut en Stokkem (30 euro per persoon) en in Ophoven kan je inschepen voor de stilsloepspecial (120 euro – max. 7 personen). Met de elektrisch aangedreven sloepen kan je trouwens ook zelf varen. Je hebt geen vaarbewijs of ervaring nodig.

Reserveer een excursie via 089 65 56 82.

(maf/foto Toerisme Limburg)

Lees ook: