Twee Limburgse routes krijgen Duits label

Pietersheim

Verrassingen om de Hoek wil inspireren en aanzetten tot. Dat doen we onder andere door wandel- en fietsroutes te beoordelen op hun waarde. Net hetgeen wat ook het ‘Deutsches Wanderinstitut’ doet. Ze bekroonden twee Limburgse routes in het Nationaal Park Hoge Kempen met hun label ‘Premiumroute’.

Het is de eerste keer dat het Duitse wandelinstituut ook in België wandelroutes honoreert. Het gaat om twee wandelroutes in Pietersheim, één van de zes wandelgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen

“Het wandelgebied van Pietersheim in Lanaken, met de waterburcht en kinderboerderij Pietersheim als meest zuidelijke poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, was na 10 jaar toe aan vernieuwing”, zegt Igor Philtjens (Open vld), gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. “Het resultaat is een mooi en gevarieerd wandelroutenetwerk van 8 lusvormige routes, samen goed voor 38 km.”

Twee van die routes krijgen het premiumlabel omwille van hun kwaliteit van de paden, het mooie landschap en de beleving voor de wandelaar. De premiumroute Pietersheim-Zuid – de rode wandeling vanuit Waterburcht Pietersheim – leidt je door de dichte dennenbossen, oude beukendreven en de uitgestrektheid van Pietersembos. De premiumroute Pietersheim-Noord biedt mooie vergezichten en voert je langs een van de stilste plekjes van het Nationaal Park. De twee routes zijn perfect te combineren tot een dagtocht van 21,8 kilometer. (maf/foto Toerisme Limburg)