Verkiezing wandeling van het jaar in Antwerpen

Wandeling grens met Veerle

Wie mag zich halfweg augustus in provincie Antwerpen tooien met de eretitel ‘Wandeling van het Jaar’? De strijd gaat tussen Antwerpen, Arendonk, Dessel, Hoogstraten en Laakdal. Het leuke is, de wandelaar beslist. Jij dus.

Vorig jaar won de Klinkaartroute in Niel en Boom. Eerdere winnaars waren de Talanderwandeling in Arendonk (2014), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013) en Schepswandeling in Balen (2012).

De wandelaar beslist

De vijf wandelingen die dit jaar werden geselecteerd zijn: ‘Hobokense Polderwandeling’ in Antwerpen (7,5 km), ‘Natuurwandelpad’ in Arendonk (9,3 km), ‘Buntpad’ in Dessel (7,9 km), ‘Langs verloren smokkelsporen’ in Hoogstraten (10,9 km), ‘De grens van Veerle’ in Laakdal (8,4 km). “De rode draad dit jaar is groen”, zegt Bruno Peeters (N-VA), gedeputeerde van toerisme. “Van typisch Kempense landschappen tot een verbazend stille oase tussen de stad Antwerpen en Scheldeland. Deze wedstrijd is goed voor vele uren wandelplezier.”

Download de wandelfiches en probeer ze stuk voor stuk uit. Bij elke beschrijving wordt ook extra beleving aangegeven en je weet vooraf duidelijk of het haalbaar is met een rolstoel of niet. Tot 15 augustus kan je stemmen op je favoriete wandeling.

(maf/foto grf)