Beleving is wat telt in Limburg

Limburg wandelparadijs

Limburg is de bakermat van de knooppunten en de fietsprovincie bij uitstek. Het afgelopen jaar tilde de provincie ook het wandelaanbod naar een hoger niveau. ‘Kwaliteit in plaats van kwantiteit’, is het uitgangspunt. Anders gezegd: toffe, sterke wandelingen in plaats van nodeloos nieuwe wandelingen te creëren. Een wandelbox met acht streekkaarten is het resultaat van dat alles.

 

Alle actoren die ook maar iets met het wandelen te maken hebben, sloegen de handen in elkaar om het wandelaanbod in de provincie naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat is meer dan 2.000 optimaal wandelplezier, een gloednieuwe wandelbox en een website waar alle wandelingen zijn opgelijst. Limburg telt negen wandelgebieden met elk een eigen identiteit. Elk gebied telt meerdere wandellussen die je gemakkelijk kan combineren. Op de website kan je ook wandelingen zoeken die geschikter zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Het merendeel van de wandelingen loopt door bos- en natuurgebied of door waardevol landschap. Waar mogelijk worden culturele en historische bezienswaardigheden geïntegreerd.

“Vandaag is geen eindpunt”, belooft gedeputeerde voor Landbouw en Platteland Inge Moors (CD&V) bij de voorstelling van de nieuwe wandelbox. “We blijven investeren in beleving en verbazing om een hoogkwalitatief wandelaanbod te kunnen aanbieden in onze provincie.”

De wandelbox kost 34,90 euro en bevat acht streekkaarten. Een streekkaart afzonderlijk kost 8 euro. Te koop bij elke Limburgse toeristische dienst. (maf/foto maf)