Negen gratis wandelroutes in het Scheldeland

café-brouwerij Basanina

Het Scheldeland strekt zich uit van Ninove tot Zwijndrecht. De toeristische regio bestrijkt vooral Oost-Vlaanderen, een groot stuk van de zuidrand van Antwerpen en een klein stukje Vlaams-Brabant. Om de regio helemaal te verkennen, kan je nu een gratis pocket met negen toffe wandelroutes bestellen.

 

De routes verkennen de loop van de Schelde, maar even goed die van de zijarmen zoals de Dender, de Zenne en de Rupel. Bij elke route zorgt Toerisme Scheldeland voor een leuk adresje waar je kan genieten van een streekbier of een streekgerecht. Eén van die leuke adresjes is café-brouwerij Basanina (Kapellenhoek 30) in Smetlede waar brouwer Bart De Wolf het ene heerlijke degustatiebier na het andere weet te brouwen. In de zomer van 2016 stond zijn ‘Saison du Lucien’ – een eerbetoon aan streekgenoot Lucien van Impe – volop in de kijker. In het kleine cafeetje op de Kapellenhoek kan je na de ‘Vier Uitersten-wandeling’ (9 km) genieten van zijn Saison du Basanina of het gloednieuwe Père Glorieux.

Ooit al eens in het middelpunt van Vlaanderen willen staan? Dan kies je best voor een leuke knooppuntenwandeling vanuit het centrum van Opdorp. Deze rustige boswandeling (9,7 km) brengt je naar een anoniem hoekje langs een veld waar een kunstwerk werd opgericht. Enkele ingenieursstudenten van de KULeuven vogelden in 1997 uit dat dit het geografische middelpunt van Vlaanderen is, iets wat zelfs al de interesse heeft gewekt van de vorige Amerikaanse ambassadeur.

De pocket met alle negen routes is gratis verkrijgbaar of digitaal raadpleegbaar via Toerisme Scheldeland. Hadden we al gezegd dat alle teksten in de pocket van Verrassingen om de Hoek komen (smiley met knipoog, happy face)? (maf/foto maf)

wandelpocket Scheldeland

 

 

Onderschrift: Bart De Wolf uit Smetlede serveert heerlijke zelf gebrouwen bieren in zijn kleine cafeetje.