Een beeld van een app

Middelheimapp

De beeldencollectie van het gratis Middelheimmuseum kan je nu ook per app ontdekken. In het park is gratis WIFI beschikbaar, ideaal voor wie zich op een mooie herfstdag met de laptop in het park wil installeren.

 

We schreven al eerder over het Middelheim bij het fietsen van de Architectuurroute (32 km). Dankzij de app kan je nu je fiets langs de kant zetten en even het park in trekken. Het Middelheimpark bevat een prachtige collectie beelden die daarenboven gratis te bezichtigen zijn. Maar zonder info of duiding zijn het ook maar stille beelden in een levendig park. Met de Middelheim app krijgen de beelden meer context mee. Voorlopig zijn nog maar 58 werken van duiding voorzien, maar dat moet in de toekomst steeds maar aangroeien.

Verschillende routes

Je krijgt niet alleen info over de 58 beelden, maar kan de app ook als kaart gebruiken om te weten waar je je bevindt in het museum. Je kan ook een bepaalde route kiezen om de beelden te ontdekken. De kortste route is nog geen kilometer lang, de langste is 6,7 kilometer lang.

De Middelheimapp is gratis te downloaden op smartphone en tablet voor Android en iOS.